• Ани Апартмани

  Берово,

  Цена по договор

  БЕРОВО АНИ АПАРТМАНИ се изградени во 2014 год. Објектот се наоѓа во центарот на БЕРОВО, располага со 6 луксузно опремени апартмани (4 брачни, 1...

  • Кревети20
 • Малешевска куќа - МРС

  Берово,

  Малешевска куќа - МРС

  Реставрираната стара куќа која датира од 1900 год се наога во централното градско подраче. куката има капацитет од 20 легла од кои 3 двокреветни...

  • Кревети20
 • Ристово Меанче 2

  Берово,

  Ристово Меанче 2

  Ристово Меанче 2 е туристичко угостителски објект со 2 двокреветни соби и два апартмани двособни со ресторан од 90 стола и летна тераса со...

  • Кревети12
 • Куќа "Поли"

  Берово,

  Куќа "Поли"

  Во близина на градскиот пазар и автобуската станица во Берово се наоѓа Куќа ПОЛИ која располага со 8 легла на приземје. Ќуќата расплага со...

  • Кревети8
 • Куќа "Бранко"

  Берово,

  Куќа "Бранко"

  Куќа “Бранко” се наоѓа на само 150м од центарот на Берово во близина на автобуската станица и градскиот пазар.Располага со добро опремено купатило,три соби-секоја...

  • Кревети7
 • Апартман "Маја"

  Берово,

  Цена по договор

  Куќа “Маја” се наоѓа на само 150м од центарот на Берово во близина на градскиот пазар. Има посебен влез за туристите што овозможува потполна...

  • Кревети5

Со оглед на надморската височина од 800 м и затвореноста на котлината од влијанијата на морските струења владее умерено континентална клима која на некои места се модифицира и преминува во планинско-континентална, а се карактеризира со свежи зими и пријатни лета. Берово е град со највисока концентрација на кислород во воздухот на Балканот. Средната годишна температура во градот е 11.1? Ц. Релјефот е претежно ридско-планински, а рамнински терени има околу речното корито на реката Брегалница и нејзините притоки.
Во Општина Берово живеат 13.941 жители од кои 96% се Македонци, 3% се Роми и 1% останатии.