Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Пријатели

Банер
Банер
Банер
Банер

SNV Netherlands Development Organisation
SNV: Connecting people's capacities
www.snvbalkans.org

SNV Macedonia
Skopje

SNV Skopje Office
Ul.Dane Krapchev 10а
1000, Skopje
Macedonia
+389-2-321732012


Здружение на приватни сместувачки капацитети

Малешевски рај Берово

 
Има 424 гости присутни
Добредојдовте во БЕРОВО

Резервација за капацитетите во Берово

Апартман "Маја" Куќа "Бранко Куќа Поли
Куќа Таки Соби “Life BS“ Ристово Меанче 2 Малешевска куќа
Негревска Куќа Апартмани Сандра
Куќа Аника Апартман Каја Куќа Илинден

Во источниот дел на Република Македонија, на надморска височина од 670 до 1050 метри се наоѓа Малешевската котлина.
Онаму каде што реката Брегалница навлегува во Малешевската висорамнина веднаш после клисурата од двете страни на реката е распространет градот Берово. Вкупната површина на Општина Берово изнесува 595м2.Со оглед на надморската височина од 800 м и затвореноста на котлината од влијанијата на морските струења владее умерено континентална клима која на некои места се модифицира и преминува во планинско-континентална, а се карактеризира со свежи зими и пријатни лета. Берово е град со највисока концентрација на кислород во воздухот на Балканот. Средната годишна температура во градот е 11.1? Ц. Релјефот е претежно ридско-планински, а рамнински терени има околу речното корито на реката Брегалница и нејзините притоки.
Во Општина Берово живеат 13.941 жители од кои 96% се Македонци, 3% се Роми и 1% останатии.

Последно освежено на Вторник, 22 Јули 2014 21:45
 
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.